Filled Under:

Fantazija kocke



Potrebno:
Za biskvit:
  • 14 bjelanjaka
  • 30 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 2 vrhom pune žlice krušnih mrvica
Za kremu:
  • 1 l mlijeka
  • 14 žumanjaka
  • 30 dag šećera
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 2 pudinga od vanilije
  • 5 žlica grisa
  • 1 margarin (25 dag)
I još:
  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Biskvit:
  1. Istući bjelanjke u čvrsti snijeg.
  2. Dodati šećer, i malo pomalo orahe i mrvice.
  3. Izliti smjesu na veliki lim na papir za pečenje, poravnati pa peći u pećnici na 160℃ oko 50 min. Bitno  je peći koru polako, jer će inače biti premekana i neće se dobro ispeći.
  4. Sa pečenog biskvita odlijepiti papir za pečenje ( polako i pažljivo jer je kora dosta ljepljiva a tanka, pa morate biti oprezni da se ne strga) pa ga prerezati na dva jednaka dijela.
Krema:
  1. U većem loncu na pari zakuhati 7 dl mlijeka.
  2. U posebnoj zdjeli miksati pjenasto žumanjke, šećer i vanilin šećer, razrijediti sa 3 dl mlijeka, polako usipati i pudinge i gris.
  3. Uz miješanje uliti tu smjesu u zakuhalo mlijeko, pa kuhati dok se krema ne zgusne (oko 15 min).Dobro bi bilo miješati mikserom dok se krema kuha, da se ne bi stvorile grudice ;)
  4. U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin.
Kolač složiti redom na pladnju:
  • kora
  • krema
  • kora
  • krema
  • slatko vrhnje za šlag
Izvor: www.recipeci.com