Filled Under:

Bounty šnite



Sastojci
Tijesto:
  • 200 g brašna
  • 4 žlice kakao praha
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 180 g šećera
  • 200 g maslaca (sobne temperature)
  • na vrh noža soli
  • 4 jaja
  • 4 žlice mlijeka

  • 200 ml hladnog mlijeka

  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 100 ml mlijeka
  • 6 žlica pšenične krupice (griza)
  • 150 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g kokosovog brašna

Glazura:
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 30 g maslaca
  • 3 žlice ulja

Priprema

Pećnicu zagrijati na 175 °C. Dno lima za pečenje (35 x 24 cm) prekriti papirom za pečenje ili namazati maslacem i posuti brašnom. Za tijesto: Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješati i prosijati. Maslac, šećer i sol kremasto mikserom izmiješati (2 – 3 minute). Zatim dodavati jedno po jedno jaje neprestano miješajući (svako jaje miješati oko 1/2 minute). Dodati mlijeko i izmiješati. Na kraju umiješati mješavinu brašna i dobro izmiješati. Tijesto istresti na lim, izravnati i staviti peći oko 25 minuta. Vruće tijesto preliti hladnim mlijekom i biskvit ostaviti da se ohladi. Za kremu: Kokosovo mlijeko i mlijeko staviti da zakuha. Griz, šećer i kokosovo brašno posebno izmiješati i dodati u zakuhano mlijeko zajedno s maslacem te nastaviti kuhati oko 2 minute, neprestano miješajući. Vrućom kremom premazati biskvit, izravnati i ostaviti da se ohladi. Kolač preliti čokoladnom glazurom i ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladi. Za glazuru: Čokoladu narezati i zajedno s maslacem i uljem na laganoj vatri otopiti. Savjet: Umjesto kokosovog mlijeka može se upotrijebiti i obično mlijeko, iako je okus s kokosovim mlijekom intenzivniji i kolač finiji

Izvor: 
http://www.ljiljananieder.com/