Filled Under:

Prhki keksi s maslacem



Sastojci
Tijesto:
  • 250 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 175 g škrobnog brašna (Gustina)
  • 125 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 vanilin šećer
  • 1 flašica aroma vanilije

Priprema

Od navedenih namirnica umijesiti glatko tijesto, zamotati u foliju  i ostaviti u hladnjaku da miruje oko 1 sat. Pećnicu zagrijati na 180 °C. Na radnoj plohi posutoj brašnom tanko razviti tijesto, kalupima izrezivati kekse te na pleh za pečenje prekrit papirom, stavljati kekse i ukrašavati po vlastitom izboru. Peći 12 – 15 minuta. Savjet: Keksi se mogu prije pečenja premazati žumanjkom ili bjelanjkom i posuti čokoladnim mrvicama ili krupnim šećerom.

izvor : 
http://www.ljiljananieder.com/