Filled Under:

Krofne



Sastojci

  • glatko brašno: 500 g
  • šećer: 2 žlice
  • ulje: 4 žlice
  • rum: 2 žlice
  • žumanjak: 2
  • svježi kvasac: 1 kocka
  • vanilin šećer: 1
  • sol: malo
  • limun, korica:
  • mlijeko po potrebi: 150 – 200 ml

Priprema

Umijesite glatko dizano tijesto i pustite da se digne. Dignuto tijesto razvaljati na debljinu kažiprsta i izrezati velikim kalupom za krofne. Pecite ih istim redom kako ste ih rezali ali ne u prevrućem ulju jer oko njih ne smije biti pjena.
Pečene stavljajte na kuhinjski papir da se osuše od ulja i ne jednu na drugu. Ohlađene posipati šećerom u prahu i puniti po želji.
P.S. U sredini mora bit rupa! DOBAR TEK

Izvor: 
http://www.ljiljananieder.com/