Sastojci
- Broj osoba:
- 6 osoba
- 1,5 kg piletine ili komada piletine po želji
- 100g brašna
- 1dlmaslinovog ulja
- 6 fatica pancete ili pršuta
- 6 češanja češnjaka
- 6 grančica ružmarina
- 3 dlbijelog ili crnog vina
- sol,papar
Priprema
- Komade piletine oprati i dobro posusit.Posolit ,poparit.Piletinu posutu brasnom ,dobro je obavit .Visak brasna otresti.U vecu posudu zagrijat maslinovo ulje .Kad je vruce stavljati komade piletine ,fino je prepeci sa svih strana da uhvati finu rumeneu boju.Na piletinu staviti prsut ili pancetu ,dodat cesnjak i ruzmarin .podliti sve s vinom.Pustiti da zakuha par minuta.Poklopit ,smanjit temperaturu na slabu vatru i pustiti da se kuha nekih 40 min.
Posluživanje
Servirajte s kuhanom purom(palentom).