Filled Under:

Alpska piletina

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  1,5 kg piletine ili komada piletine po želji
  •  100g brašna
  •  1dlmaslinovog ulja
  •  6 fatica pancete ili pršuta
  •  6 češanja češnjaka
  •  6 grančica ružmarina
  •  3 dlbijelog ili crnog vina
  •  sol,papar

Priprema

  1. Komade piletine oprati i dobro posusit.
    Posolit ,poparit.Piletinu posutu brasnom ,dobro je obavit .Visak brasna otresti.
    U vecu posudu zagrijat maslinovo ulje .
    Kad je vruce stavljati komade piletine ,fino je prepeci sa svih strana da uhvati finu rumeneu boju.
    Na piletinu staviti prsut ili pancetu ,dodat cesnjak i ruzmarin .
    podliti sve s vinom.Pustiti da zakuha par minuta.
    Poklopit ,smanjit temperaturu na slabu vatru i pustiti da se kuha nekih 40 min.

Posluživanje

Servirajte s kuhanom purom(palentom).

Izvor: coolinarika.com