Sastojci
- kora.180 gr mlevene plazme
- 50 gr mleveni oraha ( ljesnjaka, badema )
- 30 gr otopljenog putera
- toplo mleko po potrebi za umesit koru
- Krem:ca 300 gr gotove vocne kreme
- 200-250 gr mascarpone krem sir
- sladilo po zelji i po ukusu
- top:ca 60-70 gr otopljene bele cokolade
- 2 zlicice vrhnja za kuvanje
- vrlo malo putera ( mala kockica )
- Vocna kr:400 gr zamrznuti malina ( ili voce po zelji )
- 1 fil za torte ukus vanilije ( Dr.oetker 100 gr )
- 1 slag krem ukus vanilije
- sladilo po ukusu i zelji
Priprema
- Pomesati mlevene kekse, mlevene orahe ( bademe, ljesnjeka, prethodno blansirati u kipucoj vodi i ostraniti im koricu ), otopljeni puter i malo toplog mleka za umesati testo. Utisnuti u odgovarajuci kalup za torte ( manji kalup a dimenzija nije bitna, vislja torta manji kalup, veca torta ili niza ). Neide u pecnicu i nije bitno tacna dimenzija. Ostaviti sa strane
- Za kremu prvo napraviti osnovnu kremu: Odmrznuti maline i zajedno sa sokom ( vlastiti sok sto opusti kada se odmrzne ), pretvoriti u kasu u blenderu ili stapnim mikserom, istresti u posudu, te im dodati sadrzaj vrecica i miksati u gust krem, ako je potrebno dodati malo vocnog soka ( ako maline ne opuste dovoljno sok, ovisi od proizvodnje ). Trebace vam ca 280 -300 gr gotove kreme. Ostatak pojedete, kao sto sam ja to ucinila ...:).
- ca 280 -300 gr gotove kreme ( nije na odmet, mozete dodati i sve a dodati malo vise mascarpone krem sira i sladilo po zelji i ukusu ), sve dobro promesati i rasporediti po kori od keksa.
- Za top sve otopiti na pari i rasporediti po kremi. Tortu ohladiti pre sluzenjaIzvor: coolinarika.com