Filled Under:

Crna Čoko Kraljica

Crna Čoko Kraljica - mojaaaaaa...

Sastojci
tamni biskvit 
bjelanjaka 
6 žlica šećera 
4 žlice ulja 
4 žlice glatkog brašna  
2 žlice kakaa 
1/2paketića praška za pecivo 
2 žlice mlijeka za natopiti pečeni biskvit

krema 
5 žutanjaka 
120 gšećera 
3 paketića vanil šećera 
4 žlice gustina 
500 ml mlijeka 
220 g maslaca 
100 g čokolade za kuhanje 
50 g čokolade za kuhanje 70% kakaa
još potrebno oko 200g Petit Beurre keksa 
mlijeka za namočiti kekse 
4 žlice marmelade od aronije 
1 vrečica šlag kreme od čokolade 
2 vrečice šlag pjene ili kreme od vanilije čokoladne 
mrvice za posipanje

Priprema

BISKVIT
Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. i kakaom. Razvuči žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pečem u 21×36). Peči na 175’C oko 15tak minuta. Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka. Ako tijesto "lijeno" upija mlijeko, izbosti ga vilicom, odmah će poslušati!!

KREMA
Žumanjke, gustin i dvije žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruče umiješati maslac narezan na listiće, dodavati ga pomalo. (Neka vas ne brine ako se stvara masan sloj od maslaca koji se neće odmah povezati u kremu, kada bude hladna sve se sjedini.) (Ako vas i dalje brine količina maslaca, smanjite ju, na svoju odgovornost) :-) Dobro promješati, i dodati omekšalu čokoladu, ponovo dobro promješati da se sve lijepo sjedini. Dok se hladi povremno mješati.

Umutiti šlag kremu od čokolade, sa malo manje mlijeka nego piše u uputama, da bude gušće. Odvojeno, isto tako umutiti šlag pjenu.


SLAGATI
Biskvit, pola smjese od čokoladne kreme, petit keksi namočeni u mlijeko i poredani po kremi. Četiri pune žlice pekmeza (marmelade) od aronije malo izmješajte u posebnoj zdjelici da se lakše razmazuje. Premazati pekmez preko petit keksi, i na to lagano rasporediti ostatak čokoladne kreme.
Na vrh staviti šlag kremu od čokolade i šlag pjenu: ja sam punila špricu za ukrašavanje sa tri žlice čokoladne pa dve bijele pjene, naizmjenično, tako kad sam krenula raditi puslice redom po kolaču ispadalao je šareno.
Ili ćete jednostavno raspodjeliti obe šlag pjene na kolač, isto naizmjenično, razvuči žlicom i biti će šareno.