Sastojci
KORE
- 2jaja
- 80 gmasti
- 150 gšećera
- 2 ili 3 žlicekakao
- malo sode bikarbone
- 5 žlicamlijeka
- 300 gbrašna
FIL
- 1 1/2 lmlijeka
- 6 žlicašećera
- 3pudinga od vanilije
- 3 žlicebrašna (ili gustina)*
- 250 gmargarina
DODATAK
- 500 gpetit keksa
ZA GLAZURU *
- 100 gčokolade
- 3 žlicešećera
- 3 žlicevode
- 8 dagmargarina (ili maslaca)
Priprema
- 1Umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu mast, mlijeko, a nakraju brašno pomješano s praškom i kakaom.Umjesiti glatko tijesto, možda će vam trebati još malo više brašna.*
- 2Podjeliti na tri djela pa peći na izvrnutoj strani tepsije (lim od pećnice ! ).
- 3Pudinge skupa s brašnom ( ja koristim gustin) skuhati u mlijeku.U ohlađeno dodati izrađen margarin.*
- 4Slagati: kora-krema-petit keks-krema-kora-krema-keksi-krema-kora.
- 5Na kolač staviti čokoladnu glazuru.
- 6Kolač ostaviti par sati u hladnjaku pa tek onda rezati dok kore i petit malo omekšaju.*
Izvor: www.coolinarika.com