Filled Under:

Milenium Torta

Milenium torta

Sastojci

  • Za podlogu:

  •  100 gpoprženih i mljevenih lješnjaka
  •  100 gčokolade za kuhanje (40% kakaa)
  • Za ganache moussekremu:

  •  150 mlŠlaga Saznaj više na namirnici podravka.hr
  •  50 mlmlijeka
  •  100 gtamne čokolade (70 % kakaa)
  • Za mousse od bijele čokolade:

  •  50 mlmlijeka
  •  150 mlŠlagaSaznaj više na namirnici podravka.h
  •  150 gbijele čokolade
  • Za mousse od tamne čokolade:

  •  50 mlmlijeka
  •  150 mlŠlaga Saznaj više na namirnici podravka.hr
  •  150 gčokolade za kuhanje (40 % kakao)
  • Za preljev:

  •  300 mlŠlaga Saznaj više na namirnici podravka.hr
  •  150 gmliječne čokolade
  •  75 gtamne čokolade (70 % kakaa)
  •  75 gčokolade za kuhanje (40 % kakaa)

Priprema

Vrijeme pripreme:75 min
Težina:Srednje zahtjevno
  1. Za podlogu:
  2. 1...nešto se sprema.. :DDD/slika/728021/
    Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine oko 20 cm.
  3. 2
    Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
  4. Za ganache mousse kremu:
  5. 1Ganache mousse krema/slika/728669/
    Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije, maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna. Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se hladi.
  6. Za mousse od bijele čokolade:
  7. 1
    Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Bijelu mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak.
  8. Za mousse od tamne čokolade:
  9. 1
    Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Kremu od tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.
  10. Preljev preko torte:
  11. 1
    Prokuhajte slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu (70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu.
  12. 2
    Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se čokolade otope i da nema grudica.
  13. 3
    Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite hladiti. Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.
Izvor: www.coolinarika.com