Sastojci
Za podlogu:
- 100 gpoprženih i mljevenih lješnjaka
- 100 gčokolade za kuhanje (40% kakaa)
Za ganache moussekremu:
- 150 mlŠlaga Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 50 mlmlijeka
- 100 gtamne čokolade (70 % kakaa)
Za mousse od bijele čokolade:
- 50 mlmlijeka
- 150 mlŠlagaSaznaj više na namirnici podravka.h
- 150 gbijele čokolade
Za mousse od tamne čokolade:
- 50 mlmlijeka
- 150 mlŠlaga Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 150 gčokolade za kuhanje (40 % kakao)
Za preljev:
- 300 mlŠlaga Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 150 gmliječne čokolade
- 75 gtamne čokolade (70 % kakaa)
- 75 gčokolade za kuhanje (40 % kakaa)
Priprema
- Za podlogu:
- 1/slika/728021/Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine oko 20 cm.
- 2Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
- Za ganache mousse kremu:
- 1/slika/728669/Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije, maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna. Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se hladi.
- Za mousse od bijele čokolade:
- 1Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Bijelu mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak.
- Za mousse od tamne čokolade:
- 1Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Kremu od tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.
- Preljev preko torte:
- 1Prokuhajte slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu (70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu.
- 2Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se čokolade otope i da nema grudica.
- 3Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite hladiti. Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.
Izvor: www.coolinarika.com