Sastojci
biskvit
- 6jaja
- 2 kas.vrele vode
- 150 gsecera u prahu
- 60 gbrasna
- 50 gmljevenih oraha
- 1vanilija secer
fil
- 400 mlmlijeka
- 1puding od vanilije
- 200 gmaslaca
- 150 gsecera u prahu
- 2-3banane
- 3-4 kas.cokoladnih mrvica
ukras
- 2slag kreme
- 2 kas.eurokrema
- 3 kas.mljevenih oraha
Priprema
- 1Pjenasto umutite zumanca sa 75 g secera u prahu.
Dodajte 2 kas. vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane blijedja.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, dodajte preostali secer i vanilija secer. - 2U umucena zumanca dodajte lagano brasno sa mljevenim orasima.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanaca i pazljivo promijesajte tijesto.
Pecite na pleh sa pekpapirom na 180 °C, 20 min. - 3Ispecenu koru odmah izrucite na krpu , posutu secerom i zarolajte u rolat.
- 4Za fil skuhajte puding u 400 ml mlijeka i pustite da se ohladi na sobnu temp.
Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa secerom. - 5Omeksali maslac umutite sa secerom u prahu , postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte cokoladne mrvce i dobro promijesajte, ostavite ga 30 min u frizideru.
Razavijte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko citavog biskvita.
Banane ogulite , odstranite im krajeve i poslozite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite slag kremom, mljevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Izvor: www.coolinarika.com