Sastojci
biskvit
- 20 dagsjeckanih lješnjaka
- 10bjeljanjaka
- 15 žlicašećera
- 1 žlicajabučnog octa
- 10 dagnutelle ili nekog drugog čoko namaza
fil
- 1,5 lmlijeka
- 10 žlicabrašna
- 10žumanjaka
- 10 žlicašećera
- 1 vrećicapudinga od vanilije
- 25 dagmargarina
- 3 vrećicevanilin šećera
- 10 dagčokolade za kuhanje
još je potrebno
- 10 dagčokolade za kuhanje
- 5 dagmargarina
- 5-6 žlicamlijeka
- 3 vrećicešlag pjene
- malo mljevenih lješnjaka
Priprema
- 1/slika/238002/Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.
- 2Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.
- 3/slika/238000/Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.
- 4/slika/237999/Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.
- Biskvit, varijanta 2.isprobala i preporučila carica69 <3
U bjeljanke dodati 4 žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema. To ispeći kao biskvit. Pečeni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim mlijekom i kakaom. - NapomenaNekada sam pravila sa slatkim vrhnjem, ali mi je sa šlag pjenom puno ukusniji.
Izvor: www.coolinarika.com