Sastojci
- 1lmleko
- 3 kesicepuding od vanile
- 2 kašikebrašna
- 9 kašikešećer
- 500 grmargarin
- 250 gršećer u prahu
- 400 grmleveni plazma keks
- 1 velika kutijapiškota
- 2 kutijejafa keks
- 1.5 lfanta sok
- 100 grbela čokolada
- 200 gršlag pena
- 2 kesicevanilin šećer
Priprema
- - Skuvati pudung pomešan sa brašno, vanilin šećer i 9 kašike šečer u 1l mleka i ostavi da se hladi – Penasto umutiti margarin sa šećer u prahu i podeliti na dva dela – U mleveni plazma keks dodati 2 čaše fanta sok – Za prvu koru pomešati keks sa fantom i jedan deo umoćenog margarina – Kad se puding ohladi pomešati sa drugi deo umućenog margarina, dodati izrendana bela čokolada, fil podeliti na tri dela – Prethodno na tacni posipati mleveni keks pa rasporedi masu za prvi deo kore, pa 1/3 fil – Za drugu koru rasporediti potopljene piškote u šolju soka od fante pa opet fil – Za treću koru rasporediti jafa keks isto potopljen u šolju soka od fante i preostalu trećinu fila – Preko naneti šlag penu sa kojom je i ukrašena torta
Posluživanje
Tortu treba dobro rashladiti u frižider, pa onda služiti.
Izvor: coolinarika.com