Filled Under:

Fanta-keks torta

fanta keks torta

Sastojci

  •  1lmleko
  •  3 kesicepuding od vanile
  •  2 kašikebrašna
  •  9 kašikešećer
  •  500 grmargarin
  •  250 gršećer u prahu
  •  400 grmleveni plazma keks
  •  1 velika kutijapiškota
  •  2 kutijejafa keks
  •  1.5 lfanta sok
  •  100 grbela čokolada
  •  200 gršlag pena
  •  2 kesicevanilin šećer

Priprema

Vrijeme pripreme45 min
  1. - Skuvati pudung pomešan sa brašno, vanilin šećer i 9 kašike šečer u 1l mleka i ostavi da se hladi – Penasto umutiti margarin sa šećer u prahu i podeliti na dva dela – U mleveni plazma keks dodati 2 čaše fanta sok – Za prvu koru pomešati keks sa fantom i jedan deo umoćenog margarina – Kad se puding ohladi pomešati sa drugi deo umućenog margarina, dodati izrendana bela čokolada, fil podeliti na tri dela – Prethodno na tacni posipati mleveni keks pa rasporedi masu za prvi deo kore, pa 1/3 fil – Za drugu koru rasporediti potopljene piškote u šolju soka od fante pa opet fil – Za treću koru rasporediti jafa keks isto potopljen u šolju soka od fante i preostalu trećinu fila – Preko naneti šlag penu sa kojom je i ukrašena torta

Posluživanje

Tortu treba dobro rashladiti u frižider, pa onda služiti.

Izvor: coolinarika.com