- 1 pakovanje keksa
- marmelada od jagoda
- 1 l mleka + 2 dl za natapanje
- 10 kašika griza
- 1 šolja šećera
- 1 margarin
- 1 kg jagoda
- 2 kesice šlaga
- sok od jagoda
PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi razmutiti griz sa šećerom i 2 dl mleka pa skuvati u ostatku mleka. Ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin pa sjediniti sa prohlađenim filom.
3. Šlag umutiti sa hladnim sokom od jagoda.
4. Tortu filovati sledećim redosledom: keks natopljen mlekom, marmelada, fil, jagode, šlag.
1. U odgovarajućoj posudi razmutiti griz sa šećerom i 2 dl mleka pa skuvati u ostatku mleka. Ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin pa sjediniti sa prohlađenim filom.
3. Šlag umutiti sa hladnim sokom od jagoda.
4. Tortu filovati sledećim redosledom: keks natopljen mlekom, marmelada, fil, jagode, šlag.
(http://www.lepotaizdravlje.rs/)