- 11 jaja
- 26 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- 350 g mlevenih oraha
- 0,7 dl mleka
- 1 vanil-šećer
- 375 g margarina
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g mlevene plazme
- 2 dl soka od pomorandže
- Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
PRIPREMA:
1. U posudi za mešanje umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg. Zatim dodati 5 kašika brašna i lagano promešati varjačom.
2. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa ispeći koru u zagrejanoj rerni na 175 °C.
3. Gotovu koru, još dok je topla, preliti sa 2 dl soka od pomorandže. (kora I)
4. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, 2 kašike brašna i 100 g mlevenih oraha. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa ispeći koru. (kora II)
5. Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, a zatim dodati 8 kašika brašna, vanil-šećer i 5 dl mleka pa kuvati na pari. Ostaviti fil da se dobro ohladi.
6. Posebno umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu i sjediniti sa prohlađenim filom. (žuti fil)
7. U odgovarajućoj šerpi skuvati 2 dl mleka sa 9 kašika šećera, 125 g margarina i 100 g čokolade. Zatim dodati 250 g mlevenih oraha i mleveni keks te ostaviti da se ohladi. (braon fil)
8. Tortu filovati sledećim redosledom: braon fil staviti na tacnu i formirati u obliku rolata. Preko braon fila naneti polovinu žutog fila, pa staviti koru I. Premazati koru žutim filom i staviti koru II.
9. Napraviti glazuru: istopiti čokoladu sa 3 kašike ulja i premazati tortu.
1. U posudi za mešanje umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg. Zatim dodati 5 kašika brašna i lagano promešati varjačom.
2. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa ispeći koru u zagrejanoj rerni na 175 °C.
3. Gotovu koru, još dok je topla, preliti sa 2 dl soka od pomorandže. (kora I)
4. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, 2 kašike brašna i 100 g mlevenih oraha. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa ispeći koru. (kora II)
5. Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, a zatim dodati 8 kašika brašna, vanil-šećer i 5 dl mleka pa kuvati na pari. Ostaviti fil da se dobro ohladi.
6. Posebno umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu i sjediniti sa prohlađenim filom. (žuti fil)
7. U odgovarajućoj šerpi skuvati 2 dl mleka sa 9 kašika šećera, 125 g margarina i 100 g čokolade. Zatim dodati 250 g mlevenih oraha i mleveni keks te ostaviti da se ohladi. (braon fil)
8. Tortu filovati sledećim redosledom: braon fil staviti na tacnu i formirati u obliku rolata. Preko braon fila naneti polovinu žutog fila, pa staviti koru I. Premazati koru žutim filom i staviti koru II.
9. Napraviti glazuru: istopiti čokoladu sa 3 kašike ulja i premazati tortu.
(http://www.lepotaizdravlje.rs/)