Sastojci
Biskvit
- 5bjelanjaka
- 5 žlicašećera
- 5 žlicabrašna
Krema
- 6 dlmlijeka
- 15 dagšećera
- 5žumanjaka
- 1puding od vanilije
- 1vanilin šećer
- 4 žlicegustina
- 1 vrećicaželatine
- 1/2 lslatkog vrhnja
i još
- plazma keks ( može i bez njega)
- 3 dlčokoladnog mlijeka
- 2 žlicelino lade ili nutele
Priprema
- 1Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer dobro umutiti i na kraju brašno lagano umješati.Peći u kalupu br.26 na 180c oko 20 min.Pečeni biskvit zaliti za 2 dcl vrućeg čokoladnog mlijeka.
- 2Umutiti pjenasto žumanjke, gustin i puding sa oko 2 dcl mlijeka.Ostatak mlijeka i šećer staviti kuhati a kad provre dodati smjesu od žumanjaka , lagano kuhati i mješati par minuta dok se ne zgusne.U skuhano dodati pripremljenu želatinu.
- 3Posebno istući slatko vrhnje i dodati u ohlađenu kremu.Kremu podjeliti na dva djela u jedan dio dodati lino ladu ili nutelu.
- 4Ja sam još između ovih krema stavila jedan red plazma keksa namočenih u čokoladno mlijeko, jer ih djeca jako vole, ali može i bez njih.
- 5Dobro ohladiti, najbolje je napraviti dan prije jer je puno ljepši dobro ohlađen i podsjeća na sladoled.
(http://www.coolinarika.com/)