Filled Under:

Ledena kraljica

Ledena kraljica

Sastojci

Priprema

Težina:Srednje zahtjevno
  1. 1
    Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer dobro umutiti i na kraju brašno lagano umješati.
    Peći u kalupu br.26 na 180c oko 20 min.
    Pečeni biskvit zaliti za 2 dcl vrućeg čokoladnog mlijeka.
  2. 2
    Umutiti pjenasto žumanjke, gustin i puding sa oko  2 dcl mlijeka.
    Ostatak mlijeka i šećer staviti kuhati a kad provre dodati smjesu od žumanjaka , lagano kuhati i mješati par minuta dok se ne zgusne.
    U skuhano dodati pripremljenu želatinu.
  3. 3
    Posebno istući slatko vrhnje i dodati u ohlađenu kremu.
    Kremu podjeliti na dva djela u jedan dio dodati lino ladu ili nutelu.
  4. 4
    Ja sam još između ovih krema stavila jedan red plazma keksa namočenih u čokoladno mlijeko, jer ih djeca jako vole, ali može i bez njih.
  5. 5
    Dobro ohladiti, najbolje je napraviti dan prije jer je puno ljepši dobro ohlađen i podsjeća na sladoled.
(http://www.coolinarika.com/)