Sastojci
tijesto
- 3jaja
- 6dkgšećera
- 6dkgbrašna
- malo praška za pecivo, malo kakaa
- tijesto možete zamijenit i piškotama ili petit keksom
krema
- 1/2kgsvježeg sira
- 1/2lslatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
- 1van. šećer
- 7 dkgšećera u prahu
- 1limunov sok (ja stavim i koricu)
- 1šlag fiks (kremfiks)
- po potrebi jedna kesica želatine u prahu
još potrebno
- oko 1/2kg jagoda (može i manje) ili jedna tegla višanja
- 1crveni preljev za torte
Priprema
- 1za tijesto: dobro smutit jaja sa šećerom, dodat brašno, prašak za pec, kakao, stavit u kalup (26cm) i peć na 160°C oko 15-20min.Pečeno hladno tijesto malo poškropit mlijekom (ne vadit iz kalupa, možete ga samo odvojit od kalupa i vratit nazad, da vam poslije bude lakše izvadit tortu).
- 2Krema: slatko vrhnje ulupat u čvrsti šlag (dodajte 1šlag fiks (kremfiks)), u to dodat sir, šećer, van šećer, limun, to bi vam trebalo bit dosta čvrsto, a ako nije onda dodajte 1 želatinu .Kremu namazat na biskvit, po kremi složit jagode ili višnje, prelit preljevom za torte crvenim (to možete i nemorate) i ostavit u kalupu u hladnjaku par sati.
(http://www.coolinarika.com/)