Filled Under:

Torta od sira s jagodama

Torta od sira s jagodama

Sastojci

  • tijesto

  •  3jaja
  •  6dkgšećera
  •  6dkgbrašna
  •  malo praška za pecivo, malo kakaa
  •  tijesto možete zamijenit i piškotama ili petit keksom
  • krema

  •  1/2kgsvježeg sira
  •  1/2lslatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  •  1van. šećer
  •  7 dkgšećera u prahu
  •  1limunov sok (ja stavim i koricu)
  •  1šlag fiks (kremfiks)
  •  po potrebi jedna kesica želatine u prahu
  • još potrebno

  •  oko 1/2kg jagoda (može i manje) ili jedna tegla višanja
  •  1crveni preljev za torte

Priprema

Vrijeme pripreme:30 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    za tijesto: dobro smutit jaja sa šećerom, dodat brašno, prašak za pec, kakao, stavit u kalup (26cm) i peć na 160°C oko 15-20min.
    Pečeno hladno tijesto malo poškropit mlijekom (ne vadit iz kalupa, možete ga samo odvojit od kalupa i vratit nazad, da vam poslije bude lakše izvadit tortu).
  2. 2
    Krema: slatko vrhnje ulupat u čvrsti šlag (dodajte 1šlag fiks (kremfiks)), u to dodat sir, šećer, van šećer, limun, to bi vam trebalo bit dosta čvrsto, a ako nije onda dodajte 1 želatinu .
    Kremu namazat na biskvit, po kremi složit jagode ili višnje, prelit preljevom za torte crvenim (to možete i nemorate) i ostavit u kalupu u hladnjaku par sati.
(http://www.coolinarika.com/)