Filled Under:

Dvobojna ledena čokoladna torta

dvobojna ledena čokoladna torta 3

Sastojci

Priprema

Težina:Srednje zahtjevno
  1. Biskvit
  2. 1
    Bjelanca dobro izmiksati, dodati šećer, te opet izmiksati u čvrst snijeg.
  3. 2
    Dodati jedan po jedan žumanjak, te polagano miksati.
  4. 3
    Lagano umiješati brašno i kakao.
  5. 4
    Peći u kalupu za torte ( 28 cm ) koji smo prethodno namazali i pobrašnili ili obložili s pek papirom.
  6. 5
    Peći na 190 °C oko 10-15 min.
  7. 6
    Pečeni biskvit se može poprskati nekim likerom, a ja sam lagano poprskala s toplim mlijekom.
  8. 7
    Biskvit prije prskanja odvojiti od podloge ili pek papira, a potom ga ponovno vratiti u kalup.
  9. Tamna krema
  10. 1
    Šećer i vodu prokuhati ( 121 °C ).
  11. 2
    Žumanca i jaja pjenasto umutiti, pa u njih izliti vreli sirup od vode i šećera, da se izbjegne efekt “sirovih jaja”.
  12. 3Foto pomoć za dvobojnu ledenu čokoladnu tortu ...;)/slika/528575/
    Na pari ili u mikrovalnoj otopiti čokoladu, te je dodati u smjesu jaja i sirupa, sve lagano promiješati.
  13. 4Foto pomoć za dvobojnu ledenu čokoladnu tortu ...;)/slika/528591/
    Kad se prohladi dodati umučeno tučeno vrhnje i rastopljenu želatinu.
  14. 5
    Sve lagano, ali dobro ujednačiti…bit će onako ni gusto ni rijetko ;).
  15. 6Foto pomoć za dvobojnu ledenu čokoladnu tortu ...;)/slika/528583/
    Sipati u kalup, te staviti u hladnjak da se stisne, tada raditi svijetlu kremu.
  16. Svijetla krema
  17. 1Foto pomoć za dvobojnu ledenu čokoladnu tortu ...;)/slika/528589/
    Sve isto kao i tamna samo je čokolada bijela ;).
  18. 2Foto pomoć za dvobojnu ledenu čokoladnu tortu ...;)/slika/528597/
    Sipati je u kalup na već pomalo stisnutu tamnu kremu…
  19. PAŽNJA!!!
  20. 1Za potrebe dvobojne ledene torte…/slika/125147/
    Budući je od ovih količina bilo previše kreme za kalup od 28 cm, morala sam staviti kalup na kalup kako bi “spasila” stvar.
  21. 2dvobojna ledena čokoladna torta 2/slika/124598/
    Kad se nakon nekoliko sati stisne i bijela krema staviti glazuru od čokolade ili kao ja na svaki posluženi komadić torte dodati rastopljenu čokoladu…
(http://www.coolinarika.com/)