Filled Under:

UMOTANI ČOKOLADNI SAN

Prerez torte

Sastojci

Broj osoba:16 osoba

Priprema

Vrijeme pripreme:120 min
Težina:Složeno
  1. 1
    PUDING:
    1.Želatine otopiti u vodi oko 5 minuta.U međuvremenu skuhati puding i u malo ohlađeni puding dodati ocjeđeni želatin i miješati dok se želatin neistopi u pudingu. Staviti prozirnu foliju preko pudinga(da se nestvori kora preko pudinga) i ohladiti.
  2. 2
    SVIJETLI BISKVIT:
    2.Jaja sa šećerom i vanilijom pjenasto umutiti. Polako dodati brašno, gustin i
    prašak za pecivo.Tijesto staviti u veliki pleh sa pak papiromi peći oko 15 min
    na 180°C.
  3. 3
    TAMNI BISKVIT:
    3.U međuvremenu dok se prvi biskvit peće, pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilijom , polagano dodati brašno , gustin , kakao i prašak za pecivo. Staviti u kalup24 cm. i peći oko 15 min. na 180°C.
  4. 4
    Tečni šlag umutiti sa 2 kasike šećera , dodati 2 vrecice vanilije i postepeno dodavati šlagfix. Šlag čvrsto umutit.
  5. 5Biskuit/slika/240836/
    Svijetli biskvit izrezati u 6 dijelova svaku
    traku rezati(najbolje sa linijalom) na 6 cm. 
  6. 6Biskuit/slika/240837/
    Preko traka prvo premazati ohlađeni puding. Preko pudinga staviti izribanu bijelu čokoladu i na kraju premazati sa šlagom ( pola umučenog šlaga )
  7. 7Biskuit/slika/240839/
    Nakon toga staviti marmeladu u špricu i stavljati crvene linije preko šlaga tako da svaka linija leži u sredini od trake
  8. 8Biskuit/slika/240841/
    Kada je sve premazano onda polako odvojiti trake ( najbolje sa velikim nožem )
  9. 9Biskuit/slika/240842/
    Tamni biskvit jednom presijeci i donji dio premazati sa restom od
    marmelade. Prvi dio od trake uviti kao pužic i staviti na sredinu tamnog
    biskvita 
  10. 10Biskuit/slika/240843/
    i sve tako dalje uvijati ostale trake .
  11. 11Zavrseni kolač/slika/240844/
    Na kraju poklopiti sa drugim dijelom od tamnog biskvita. Kolač premazati sa restom od šlaga i ukrasiti po želji.
  12. 12ukras za tortu-opis-/slika/240846/
    Ovako sam napravila ukrase od čokolade.


(http://www.coolinarika.com/)