Sastojci
- 250 gtikvica
- 200 gcrvene paprike
- 250 gpatlidžana
- 1 žlicaVegeteSaznaj više na namirnici podravka.hr
- 1 žlicaMaslinovog uljaSaznaj više na namirnici podravka.h
- 200 gmozzarelle
Za umak:
- 2 žlicenarezanog bosiljka
- 3 žlicemaslinova ulja
- prstohvatmljevene gorušice
- ½ žličiceČešnjaka u granulamaSaznaj više na namirnici podravka.h
- 1 žličicaocta
- prstohvatpapra
Priprema
- 1Tikvice, paprike i patlidžan narežite na duge ploške, pospite Vegetom mediteran i poprskajte uljem.
- 2Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.
- 3Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, nasjeckanim češnjakom, octom i popaprite.
- 4Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mozzarellu i prelijte pripremljenim preljevom.
Posluživanje
Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.
Savjet
U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, ocat, gorušicu i češnjak da bi dobili kompaktniju smjesu.
Izvor: coolinarika.com