Sastojci:
Priprema:
Najprije pjenasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i mlakom vodom. Zatim dodajte ulje i umutite zajedno s jajima. Znam da vam zvuči kao da ide previše ulja, no vjerujte mi da je kolač radi njega jako sočan i može stajati 2-3 dana.
Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo te nježno špatulicom ili žlicom umiješajte u smjesu s jajima.
Smjesu razdijelite u dvije posude tako da u njima bude otprilike jednaka količina biskvitnog tijesta. U jednu od tih posuda umiješajte kakao.
U pripremljen kalup za pečenje, ulijte u sredinu malo žute smjese, pa u njenu sredinu smeđu smjesu, pa ponovo u njenu sredinu žutu smjesu i tako naizmjence dok ne potrošite cijelu smjesu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C otprilike 25-30 minuta. Nakon toga zabodite čačkalicu u sredinu kolača – ako izađe čista, kolač je pečen. Ukoliko je potrebno duže peći, samo smanjite temperaturu na 160 °C te pecite još dodatnih 10-ak minuta.
Izvor: www.slatkirecepti.com