Filled Under:

ŠVARCVALD TORTA

Švarcvald torta

   Biskvit :

    5 jaja
    5 žlica šećera
    2 žlice vode
    10 dkg brašna
    1 prašak za pecivo
    1 žlica kakaa
    malo cimeta
    malo soka od višanja






Fil:

1 kompot od višanja
10 dkg šećera
2 pudinga od maline
3 žlice brašna
1/2 litre slatkog vrhnja za šlag

Biskvit:


Izraditi 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, dodati žumanjke, zatim šećer, vodu, brašno, prašak za pecivo, kakao i malo cimeta.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 20-tak minuta.
Gotovu koru ostaviti da se ohladi, zatim prerezati na dva dijela ili koliko vi želite. i svaku koru malo natopiti sokom od višanja
za okrugli kalup promjera cca 25-28cm

Fil:

Iscijediti višnje iz kompota i dodati vode toliko da se dobije litra tekućine, staviti na vatru zajedno sa višnjama.
Posebno izmješati puding, brašno i šećer uz dodatak soka od višanja i sve zakuhati u sok i višnje
kad se fil ohladi, moze se malo smiksati da se lakše razmaže po biskvitu.

Posebno izraditi šlag

Slagati:


kora, fil, šlag, kora, fil, šlag...

(http://recepti-kolaci-torte.blogspot.com/)