Sastojci za tijesto:
koristite čašu od 2 dcl
Način pripreme:
Prokuhat vodu ı dodat joj margarın. Kad se rastopı dodat u to šećer, so, brašno i na tihoj vatri ukuhat otprilike 1-2 minute. Skinut sa vatre i na sobnoj temperaturi ostavit da se ohladi (u smıslu da bude ono kao dovoljno toplo da se može jaje umutit u to) dodatı jedno po jedno jaje i umutıt mikserom, ostavıt u posebnu zdjelu da se ohladi otprılıke 30- 45 mın u frıžıderu, zdjelu pokrijete da se ne bi uhvatila korica na tijestu, najbolje najlon folijom.
Ohlađeno i odmoreno tijesto uz pomoć dvije kašikice redat na masni papir ili pomašćenu tepsiju u razmaku od 1 cm. Peći u rernıi prvih 20 min na 200′ a poslije još 20 min na 160′. Poslije isključit rernu i ostavit u njoj da se još tišti otprilike 15-20 mın. (rerna se tokom pečenja ne smıje otvarat inače tijesto splasne).
Krema:
Sve sastavit i ukuhat stalno mješajući, skınut sa vatre i dodat vanilin šećer. Kremu ostavit da se ohladi, prekriti je najlon folijom da se ne uhvati korica.
Čokoladni preljev:
Sve rastopit i u to dodat čokoladu. Kad zajedno s čokoladom prokuha ugasıt. Tıjesto rasiječete nožem, malom kašikicom filujete kremom i preko polijete čokoladom.
(http://tortekolaci.com/)