Filled Under: torte i kolaci
SASTOJCI
Tijesto:
180 g glatkog brašna Belje
60 g šećera u prahu
120 g margarina
malo soli
1 žumanjak
Nadjev:
400 g Abc svježeg krem sira
120 g šećera u prahu
6 jaja
puding od vanilije
60 g škrobnog brašna
ribana korica limuna
vanilin šećer
2,5 dl slatkog vrhnja
Obloga:
2 banane
300 g jagoda ili malina
5 žlica marmelade (od marelica)
2 vrećice preljeva za tortu (prozirnog)
malo limunovog soka
listići badema
PRIPREMA
Prhko tijesto ostavite 1 h na hladnom te ga razvucite u okrugli kalup.
Za nadjev pomiješajte Abc svježi krem sir sa šećerom u prahu dodajući postepeno jaja. Prašak za puding prosijte sa škrobnim brašnom.
Koricu limuna i vanilin šećer umiješajte u sir i dodajte tučeno slatko vrhnje.
Pećnicu ugrijte na 200°C i pecite tortu oko 1 h. Kada se ohladi premažite ugrijanom marmeladom, posložite voće nakapano limunovim sokom, dodajte preljev za torte i pospite listićima badema.
Izvor: https://www.facebook.com/pages/Recepti-za-najbolje-kolace-i-torte/707272125985972
VOĆNA FANTAZIJA
Podijelite →
|
|
|
SASTOJCI
Tijesto:
180 g glatkog brašna Belje
60 g šećera u prahu
120 g margarina
malo soli
1 žumanjak
Nadjev:
400 g Abc svježeg krem sira
120 g šećera u prahu
6 jaja
puding od vanilije
60 g škrobnog brašna
ribana korica limuna
vanilin šećer
2,5 dl slatkog vrhnja
Obloga:
2 banane
300 g jagoda ili malina
5 žlica marmelade (od marelica)
2 vrećice preljeva za tortu (prozirnog)
malo limunovog soka
listići badema
PRIPREMA
Prhko tijesto ostavite 1 h na hladnom te ga razvucite u okrugli kalup.
Za nadjev pomiješajte Abc svježi krem sir sa šećerom u prahu dodajući postepeno jaja. Prašak za puding prosijte sa škrobnim brašnom.
Koricu limuna i vanilin šećer umiješajte u sir i dodajte tučeno slatko vrhnje.
Pećnicu ugrijte na 200°C i pecite tortu oko 1 h. Kada se ohladi premažite ugrijanom marmeladom, posložite voće nakapano limunovim sokom, dodajte preljev za torte i pospite listićima badema.
Izvor: https://www.facebook.com/pages/Recepti-za-najbolje-kolace-i-torte/707272125985972