- 1,5 margarin
- 700ml mleka
- 1 kg jaffa keksa
- 3dl slatke pavlake + 150ml za šlag
- malo ulja
- 150gr žele bombona
- 100gr pudinga vanila
- 100gr prah šećera
- malo čokolade za kuvanje
Priprema:
U odgovarajućoj posudi na umerenoj temperaturi kuvati 200ml mleka i 250gr margarina dok se margarin ne istopi. Jaffa keks iseći na kockice, sjediniti sa otopljenom masom i dobro izmešati. Pripremljenu masu staviti na poslužavnik i poravnati. Skuvati kašicu od pudinga i 500ml mleka, pa kada se ohladi sjediniti sa 125gr margarina i 100gr prah šećera predhodno umućenih. Žele bombone iseckati i dodati u žuti fil. 300ml slatke pavlake umutiti uobičajeno. Preko raspoređene jaffe naneti fil od pudinga i margarina, a preko toga umućenu slatku pavlaku. Čokoladu rastopiti sa malo ulja i ukrasiti tortu.
(http://moje-grne.com/)