Filled Under:

Torta Venecija



Sastojci

Fil
 1,5 l Mleka
2,5 dl slatke pavlake
5 kesica pudinga od karamele
6 žumanaca
300 g šećera
250 g margarina
250 g bele linolade
250 g crne linolade

Kora
 3 belanca
5 kašika šećera
3 ravne kašike brašna
1/2 praška za pecivo
80 g lešnika
500 ml slatke pavlake za šlag

Priprema

Umutiti 3 belanca dok se ne napravi pena, pa dodavati kašiku po kašiku šećera. Kada dobijemo čvrst sneg i kada se sav šećer otopio, dodamo mlevene lešnike, 3 ravne kašike brašna, pola praška za pecivo i lagano umešamo varjačom. Koru pečemo 10 min na 180 C Pleh veličine 35x25. Napraviti dve kore.

Odvojiti oko 1 dl mleka i u njega umešati pudinge i žumanca. Ostatak mleka, slatku pavlaku i šećer pomešati i stavi da se kuva. Kada počne da vri skinemo sa vatre i umešamo pripremljeno mleko sa pudinzima i žumancima. Vratimo na vatru da se kuva, neprestano mešati da se ne bi stvorile grudve. Kuvati nekih 15 minuta ili probajte, pa kada se više ne oseća onaj skrobasti ukus, onda je gotov fil. Ostaviti  da se hladi uz povremeno mešanje. Umutiti margarin. Kada se fil ohladi, umešati margarin i podeliti fil na dva dela. U jedan umesati belu linoladu, a u drugi crnu linoladu.

Umutiti pripremljeni šlag ili slatku pavlaku, pa filovati kore. Kora, crni fil, šlag, kora, žuti fil, šlag

http://www.coolinarika.com/